Ris- och lammgryta med aubergine och zucchini

Ris- och lammgryta med aubergine och zucchini

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Lammlägg
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 msk

      Matolja
    • 0.50 tsk

      Kryddnejlika (mald)
    • 2 tsk

      Spiskummin (mald)
    • 0.50 tsk

      Kanel (mald)
    • 1 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 2 dl

      Skalad mandel
    • 1 dl

      Korinter
    • 1 styck

      Aubergine
    • 1 styck

      Zucchini
    • 3 dl

      Basmatiris
    • 6 dl

      Buljong (från grytan)
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Bladpersilja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka vitlök och gul lök.

    2. Bryn kött i olja. Tillsätt sedan lök, vitlök och kryddorna. Slå på vatten så det täcker köttet. Lägg på ett lock. Koka sakta i cirka en timme eller tills köttet släpper från benet.

    3. Skiva aubergine och zucchini. Stek i olja.

    4. Tag upp köttet. Plocka det från benen. Lägg tillbaka i grytan. Lägg i ris. Slå på buljong enligt instruktion på förpackningen. Lägg zucchini och aubergine på allt. Lägg på ett lock. Koka tills riset är färdigt. Salta och peppra.

    5. Rosta mandel i torr stekpanna. Skär citroner i klyftor.

    6. Servera i grytan. Strö över mandel och korinter. Strimla persilja och garnera med.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Texmexmat är sällan mager och sällan enbart sötaktig, utan vanligtvis smakrik, eller kryddig. I denna grupp finns i stället risrätter och andra närliggande rätter.  LÄS MER
Kommentar
Om oss