Lime- och myntaaioli (tillbehör)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lime- och myntaaioli (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Lime
    • 3 styck

      Ägg (gula)
    • 0.50 msk

      Senap (fransk osötad)
    • 0.50 msk

      Vitvinsvinäger
    • 4 dl

      Matolja
    • 0.50 dl

      Vatten
    • 20 gram

      Myntablad
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Alla ingredienser skall vara rumsvarma.
      Annars är det risk för att såsen skär sig.

    2. Grovriv limeskal med riv- eller zestjärn.
      Skala vitlök. Hacka den om du handvispar.
      Se kommentar nedan.

    3. Lägg äggulor, senap, vinäger och vitlök i en matberedare. Mixa några sekunder.

    4. Fortsätt mixa. Häll långsamt ner olja, lite i taget. När aiolin börjar tjockna, varva med lite ljummet/rumsvarmt vatten till lagom konsistens.

    5. Tillsätt myntablad och rivet limeskal, samt limejuice under mixning. Salta.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Om du handvispar, så vispa kraftigt hela tiden och tillsätt olja lite i taget. Varje skvätt skall vispas ut ordentligt.

Aioli passar utmärkt till fisk-, skaldjurs- och äggrätter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lime- och blåbärssmoothie
Om oss