Lime- och citrongrässill med chilismakBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lime- och citrongrässill med chilismak

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 48 h )

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Satser (à 5 dl)

    • Lag:
    • 1.50 dl

      Ättikssprit (12%)
    • 1.30 dl

      Strösocker
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 2 blad

      Lagerblad
    • 180 gram

      Inläggningssill (fpk)
    • 2 styck

      Citrongräs
    • 1 styck

      Chilifrukt
    • 4 styck

      Limeblad
  • Gör så här:
    1. Koka upp lagen och låt svalna.
       
    2. Skär citrongräset på längden.
      Ansa och kärna ur chilifrukt. Finhacka.
      Skär sillen i bitar.
       
    3. Varva ingredienserna i en glasburk och fyll på med lag. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska.
       
    4. Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

I avsaknad av inläggningssill kan man ta vanlig inlagd löksill. Plocka ur sillen ur burken.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lime- och blåbärssmoothie
0 voting
Gräddsås med chilismak
Om oss