Levergryta med fläskBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Levergryta med fläsk

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Ungnötslever
    • 300 gram

      Sidfläsk (rimmat)
    • 2 styck

      Gul lök
    • 4 msk

      Tomatpuré
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Kalvfond (konc)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Förbered: Skala och finhacka lök.
      Putsa bort hinnor på levern. Skölj den och torka av med hushållspapper.
      Skär levern i bitar, salta och peppra lätt.
      Tärna fläsket. Hacka persilja.

    2. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.

    3. Lök: Fräs löken mjuk och glansig i panna på medelvärme i ca 5 min. Lägg åt sidan.

    4. Lever: Stek fläsket i panna någon minut.
      Tillsätt levern. Stek ytterligare 2-3 minuter.

      Tillsätt löken och rör ner mjöl, vatten, fond och tomatpuré. Koka upp och låt sedan småputtra på svag värme ca 10 minuter.

    5. Lägg upp och garnera med persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälver som lever, njure och hjärta är magert och smakrikt kött. Brässen är också magert, men har mild smak. Tunga är kraftfullare, mer kaloririkt med mild smak. Även om inälvsmat ofta är saltad är dock de flesta r&a  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
1 voting
Ärtsoppa med fläsk

Ärtsoppa med fläsk

1 h 30 minMedel

0 voting
Stekt fläsk med löksås
Om oss