Lever Petterchelli med paprika och svampBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lever Petterchelli med paprika och svamp

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kalvlever
    • 6 styck

      Paprika (röd/gul/orange)
    • 150 gram

      Ostronskivling (färsk)
    •  

      el. annan svamp
    • 2 msk

      Kapris
    •  

      Smör och/el. olivolja
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt förpackning (ca 20 min).

    2. Ansa och skiva paprikan. Skiva svampen.
      Skär bort hinnor och senor på levern. 
      Torka av med hushållspapper.
      Skär levern i pommes frittesliknande remsor.

    3. Stek paprikan i matfett på medelhög värme, tills den börjat mjukna.
      Tillsätt svamp och ev. ytterligare matfett och stek ytterligare 2-3 minuter.
      Tillsätt kapris och häll över i en skål.

    4. Tillsätt mer matfett och stek levern ca 2 min tills den fått lite färg. Blanda ner paprika och svamp och låt allt bli varmt. Smaka av med salt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälver som lever, njure och hjärta är mager och smakrikmat. Tillsammans med olika tillbehör gör detta att de flesta anrättningar klassas som smakrika.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ugnspizza med skinka och svamp
0 voting
Köttgryta med svamp och selleri
Om oss