LCHF Zucchinibiffar med avokadosallad & mandelkräm

LCHF Zucchinibiffar med avokadosallad & mandelkräm

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Zucchini
    • 4 styck

      Ägg
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 förp.

      Rucolasallat
    • 1 burk

      Vita bönor burk
    • 1 dl

      Mandel (mald)
    • 1 dl

      Sötmandel (hackad)
    • 1 dl

      Parmesan (nyriven)
    • 1 styck

      Citron
    • 2 dl

      Rapsolja till fritering
    • Tillbehör:
    • 2 styck

      Avokado
    • 200 gram

      Färskost
  • Gör så här:
    1. Riv zucchinin grovt på ett rivjärn. Salta och häll över lite citronjuice över rivet. Låt rinna av i ett durkslag och krama ur vattnet ordentligt flera gånger.
    2. Hacka/mosa ner halva burken bönor. 
    3. Hacka ner hälften av rucolan.
    4. Blanda ihop zucchini, rucola, citronzest, bönor, vitlök, ägg, mandel, parmesan, salt och peppar. 
    5. Forma små plättar och stek/fritera i rikligt med olja. Man får hantera dem försiktigt i pannan då de lätt faller isär. Får man en bra yta på dem så håller de ihop.
    6. Blanda ihop en sallad på avokado, resterande bönor och rucola. Smaksätt med olivolja, salt och peppar.
    7. Smaksätt en kräm med färskost, hackad mandel och lite citronzest.
    8. Servera plättarna med avokadosallad och mandelkräm.

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Mandelmjöl gör man enkelt själv med hjälp av en mandelkvarn. Vill man så kan man även panera plättarna i mandel eller andra nötter och frön. Vill man ge ännu mer smak till krämen så kan man rosta mandelbitarna i en het panna först.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Saffran- och mandelkräm
Om oss