Räk- och ädelostpaj

Räk- och ädelostpaj

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • Pajdeg:
    • 200 gram

      Smör
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 2 msk

      Vatten (kallt)
    • Fyllning:
    • 650 gram

      Räkor (oskalade)
    • 140 gram

      Gräddädelost
    • 3 stjälk

      Blekselleri
    • 2 msk

      Smör till stekning
    • Stanning:
    • 3 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Grädde
    •  

      Salt & svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Lägg mjöl, smör och salt i en bunke. Arbeta med fingrarna ihop till en deg. Tillsätt kallt vatten om det behövs.

    2. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i frysen cirka 10 minuter eller tills ugnen är varm.

    3. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter.

    4. Vispa ihop äggstanning. Skala räkor. Skiva selleri. Stek selleri i smör till lite färg.

    5. Fördela selleri och räkor i pajskalet. Smula över ädelost. Häll på äggstanningen. Grädda i ugnen cirka 35 minuter.

    6. Servera pajen med en sallad.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla skaldjursrätter är oftast smakrika anrättningar tack vare smakrika tillbehör, Främst handlar det om kaloririka och smakrika såser till maten. Ofta utgör såsen en väsentlig del av portionsvikten vilket gör rätten fyllig.  LÄS MER
Kockens tips!

Gör gärna flera mindre pajer t.ex portionsstora.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Paella på torsk och räkor
Om oss