Kycklingpaj med curryBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kycklingpaj med curry

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 3 krm

      Curry
    • 1 msk

      Matolja (oliv)
    •  

      Salt & peppar
    • 1 bit

      Purjolök
    • 2 skiva

      Ananasringar (burk)
    • 7 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 1 förp.

      Smördeg (djupfryst)
  • Gör så här:
    1. Skär kycklingfiléerna i bitar.
      Hetta upp matolja i en stekpanna och stek kycklingbitarna på medelhög värme i några minuter tills de fått färg. Strö över salt, peppar och curry.

    2. Hacka purjolök och ananas smått. Vispa ihop ägg, créme fraiche, salt och peppar. Sätt ugnen på 200ºC.

    3. Klä en form med 3/4 av smördegen. Fyll pajen med kycklingbitar, ananas och purjolök. Häll över äggsmeten och gör ett dekorativt galler av smördegsremsor och lägg över pajen. 

    4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 35 minuter. Täck med folie om ytan blir för mörk. Ta ut och låt pajen vila i ca 15 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Svensk caesarsallad till maten

Svensk caesarsallad till maten

  • 10 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddhetta skapas av curry, kryddpeppar, chili och andra starka kryddor. Hit räknas även tydligt kryddiga fågelrätter, även om inte kryddningen skapar hetta i munnen. Kryddig mat ställer speciella krav på dryckesval.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklingpaj
0 voting
Kycklingpaj (vickning)
Om oss