Kyckling och broccolifrittataBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kyckling och broccolifrittata

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Kycklinglårfilé
    • 1 st stor

      Fänkål
    • 1 stjälk

      Broccoli (färsk)
    • 4 styck

      Ägg
    • 4 dl

      Grädde
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1 kruka

      Basilika (färsk)
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Baguette
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Skär kycklingen i mindre bitar. Grovhacka basilika. Strimla fänkål. Ansa och skär broccoli i buketter.

    3. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i kycklingen och salta och peppra. Stek till kycklingen är genomstekt.

    4. Blanda i basilika, fänkål och broccoli. Fräs ytterligare några minuter.

    5. Fördela blandningen i en ugnsfast form. Vispa ihop ägg, grädde, sambal och salt. Häll över blandningen.

    6. Grädda i ugn cirka 20 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla (kaloririka) fågelrätter, som samtidigt är neutrala i smaken, är oftast kyckling- och kalkonrätter, eller ibland också någon vildfågelrätt. Rätterna är vanligen inte särskilt kaloririka, utan mer "  LÄS MER
Kommentar
Om oss