Kryddstark krabbsoppa (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kryddstark krabbsoppa (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 10 min )

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Krabba (kokt)
    • 0.50 liter

      Mjölk
    • 1 dl

      Vispgrädde
    • 0.50 dl

      Skaldjursfond (konc.)
    • 0.50 msk

      Konjak/brandy
    • 0.50 dl

      Ketchup
    • 0.50 msk

      Sambal oelekpasta
    • 0.25 knippe

      Gräslök
    •  

      Salt
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    •  

      Ger 1 tallrik/portion
  • Gör så här:
    1. Rensa krabban och lägg köttet i en skål.

    2. Häll mjölk, grädde, fond, ketchup och konjak i en stor kastrull. Koka upp och tag från spisen. Se till att det inte kokar över.
      Smaka av med lite salt och sambal oelek.

    3. Häll upp i tallrikar, fördela krabbköttet och garnera med kryddgrönt, t.ex. gräslök.
      Mal svartpeppar över soppan.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Magra, kryddiga skaldjursrätter är sällsynt. Vanligen är rätten allmänt smakrik eller så gör tillbehören rätten kraftfull. Gränsdragen är dock oftast svår. Kryddhetta, som i rätten chilikrabba, ställer krav på kryd  LÄS MER
Kockens tips!

Sambal oelek är en indisk stark kryddblandning med chilipeppar som bas. Förberedelsetiden avser rensning av krabba och kan förkortas om burkkrabba används, eller som i vårt fall där vi använt kamtjatkakrabbas köttiga ben.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tonfiskmousse (förrätt)
Om oss