Kokt rockavinge med rostad kapris och purjoBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kokt rockavinge med rostad kapris och purjo

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Rocka(-vinge)filé
    •  

      el. annan plattfisk
    • 1 dl

      Rödvinsvinäger
    • 1 dl

      Kapris
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 400 gram

      Smör
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    •  

      Hotad fiskart >
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis (15-20 min).
      Ansa och finstrimla purjolöken.
      Fiskfiléerna skall vara utan skinn.
      När potatisen är (nästan) klar, fortsätt enligt nedan.

    2. Ångkoka helst fisken över vatten utspätt med 1/3-del rödvinsvinäger. Alternativt koka fisken i vatten+vinäger som precis täcker fisken. Låt sjuda 5-8 min, tills fisken precis är genomkokt (vitnat rakt igenom).

    3. Rosta (stek i torr panna) under tiden kapris och strimlad purjo på medelhög värme ett par minuter.

    4. Lägg upp fisken och häll över kapris samt purjo. Lägg upp potatis.

    5. Tillsätt smör i den heta pannan och bryn smöret hastigt brunt. Häll smöret över fisken. Servera genast.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Rätterna i denna grupp har tydlig sälta, men är sällan mycket salta. Rätten kan vara saltad, eller så är tillbehören tydligt salta t.ex. om ansjovis ingår eller att det är en sojasås till rätten. Fiskråvaran kan vara salt som t.ex. i fallet lutfisk. Ibland serveras lingon till fisk. Är sötman då dom  LÄS MER
Kockens tips!

Rockor är svåra att få tag på, då de börjar bli utrotningshotade. De liknar större plattfiskar t.ex. piggvar i smak och konsistens.

Kommentar
Om oss