Kokt blomkålBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kokt blomkål

  • 1 voting
    1Recension
    • 15 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 huvud

      Blomkål
    •  

      Salt
    • Tillval:
    • 8 skiva

      Bacon
    • 20 gram

      Smör
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 5 styck

      Grön sparris (färsk)
  • Gör så här:
    1. Koka upp lättsaltat vatten på medelvärme och lägg i blomkålen. Koka den hel (10-12 min) eller i buketter (3-5 min) tills den är al dente. Håll blomkålen varm.


    2. Lägg i sparrisen när blomkålen är klar. Koka i ca 5 min på medelvärme.


    3. Knaperstek bacon i stekpanna på medelhög värme. Låt rinna av på hushållspapper. Smält lite extra smör i baconfettet. Häll fettet över blomkålen. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Blomkål innehåller rikligt med C-vitamin om den kokas lätt (al dente).

Tips!
Överkokt blomkål smakar sämre och luktar illa. Koka med ett lagerblad, så minskar kållukten.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lättkokt blomkål med bacon
0 voting
Kokt skottarevshummer
Om oss