Klassisk enkel spenatsoppa med äggBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Klassisk enkel spenatsoppa med ägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Spenat (fryst, hackad)
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • 3 msk

      Vetemjöl
    • 1 liter

      Vatten
    • 3 msk

      Grönsaksfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 1 dl

      Matlagningsgrädde
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Ägg
    •  

      Hårt bröd
    •  

      Hårdost
  • Gör så här:
    1. Hårdkoka ägg i cirka 10 minuter.
      Spola dem i kallt vatten så att de kallnar.
      Skala och halvera äggen när de kallnat.

    2. Smält matfett i en stor kastrull och vispa ner vetemjölet och späd med lite vatten. Vispa ut mjölet ordenligt.

    3. Tillsätt resten av vattnet, fond, grädden och den frysta spenaten. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör om.
      Smaka av med salt och peppar.

    4. Häll upp varm soppa och lägg i ägghalvor.
      Servera gärna hårt bröd med god ost till.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Pocherade ägg, förlorade ägg

Pocherade ägg, förlorade ägg

  • 10 min
  • 6 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Rätterna är ofta gränsfall till att klassas som neutrala eller smakrika.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss