Färsk spenatsoppa med getostfraicheBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Färsk spenatsoppa med getostfraiche

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Spenatblad (färsk)
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • 3 msk

      Vetemjöl
    • 0.80 liter

      Vatten
    • 3 msk

      Grönsaksfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 2 dl

      Matlagningsgrädde
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 100 gram

      Får-/getost (mild)
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 0.50 styck

      Paprika (röd)
    • 8 skiva

      Hårt bröd
  • Gör så här:
    1. Koka upp lättsaltat vatten i stor kastrull. Skölj spenaten i kallt vatten. Lägg den i kokande vatten och låt koka i 5 minuter. Häll bort spadet och hacka spenaten.

    2. Skär osten i tärningar. Blanda med fraiche och mixa till jämn tjock smet. Ansa och hacka paprikan i små tärningar. Blanda krämen med paprikan.

    3. Smält matfettet i kastrullen och vispa ner vetemjölet. Späd med lite vatten. Vispa ut mjölet ordenligt.

    4. Tillsätt resten av vattnet, fond, grädde och spenat. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör om. Salta och peppra.

    5. Häll upp och tillsätt en klick fraiche. Servera gärna hårt bröd till. Fraichen passar också som pålägg.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron förekommer ofta som smaksättare av salladsrätter. Andra syrliga ingredienser som syrlig ost eller syrlig frukt kan ge en syrlig smak åt anrättningen. I syrliga grönträtter förekommer ibland ägg som ofta är ett smakproblem ihop med frä  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss