KardemummaskorporBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kardemummaskorpor

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Antal kakor

    • 200 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 2 dl

      Strösocker
    • 8 dl

      Dinkelmjöl
    • 1.50 tsk

      Kardemumma (grovmald)
    • 1.50 tsk

      Bakpulver
    • 2 dl

      Mjölk
    • 1 styck

      Ägg
    •  

      Bakplåtspapper
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
      Blanda rumsvarmt smör, socker, mjöl, kardemumma och bakpulver.
      Blanda ner mjölk lite i taget. Blanda väl.
      Knåda till en slät en jämn deg.

    2. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
      Forma degen till till två rullar per sats.
      Lägg rullarna på plåten. Platta till dem lätt.
      Vispa upp ägg i en kopp med en gaffel.
      Pensla bullarna med äggvisp.
      Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

    3. Ta ut och låt svalna lite grann.
      Sänk ugnstemperaturen till 150°C.
      Skär cm-tjocka skivor på snedden.
      Sätt in att torka i ugnen i 15 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss