Äppelkräm med kardemummaskorporBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Äppelkräm med kardemummaskorpor

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1.40 kilo

      Äpple
    • 4 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Citron
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • Kardemummaskorpor:
    • 100 gram

      Smör
    • 2 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 2 msk

      Honung
    • 6 skiva

      Matbröd
  • Gör så här:
    1. Skorpor: Sätt ugnen på 175°C.

    2. Mixa smör, kardemumma och honung.

    3. Bred smöret på brödskivor. Skär i mindre bitar.

    4. Rosta i ugn cirka 8 minuter.

    5. Äppelkräm: Skala och kärna ur äpplen. Skär i tärningar.

    6. Lägg äpplena i en tjockbottnad kastrull. Slå på vatten och socker. Sjud cirka 20 minuter.

    7. Dra åt sidan. Riv skal från citron och blanda med äpplena.

    8. Mixa med mixerstav.

    9. Serveras kall.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kardemummaskorpor
Om oss