Karamelliserade äpplen med mandelsmul samt vaniljyoghurt (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Karamelliserade äpplen med mandelsmul samt vaniljyoghurt (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 9 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.80 dl

      Strösocker
    • 3 styck

      Äpple
    • 1 dl

      Sötmandel
    • 1 dl

      Havregryn
    • 50 gram

      Smör
    • 2 dl

      Matlagningsyoghurt
    • 0.50 styck

      Vaniljstång
    • 1 krm

      Kardemumma (mald)
    •  

      Citronmeliss (färsk)
  • Gör så här:
    1. Förberedelser: Skala äpplen och skär i klyftor. Tag bort kärnhuset. Häll yoghurten i en sil klädd med servett eller kaffefilter över en bunke. Dela vaniljen på längden och gnid ut innehållet med lite socker. Hacka mandlarna fint.
    2. Värm en kastrull på medelvärme och häll i resten av sockret. När sockret börjar smälta, rör hela tiden tills det är helt smält, utan klumpar och är kolafärgat.
    3. Tillsätt äppelklyftorna, lite vatten och kanel. Lägg på ett tätt slutande lock, dra ner till medellåg värme och låt vätskan koka bort. Ställ av från spisen.
    4. Värm stekpannan på medelvärme och smält smöret, tillsätt mandelhacket och stek i ca 5 minuter. Tag av stekpannan från spisen, tillsätt socker, kardemumma och havregryn. Rör om tills havregrynet har sugit upp allt smör.

    5. Rör ihop den avrunna yoghurten med vaniljsockret. Lägg de karamelliserade äpplena i en liten skål och häll över mandelsmulet och gör om möjligt ett ägg av vaniljyoghurten. Garnera med citronmeliss och servera.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Meny à la Rent a Chef:

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kombinationen sötma och syrlighet ger välsmakande intressanta efterrätter. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas. Rätterna är som regel kaloririka.  LÄS MER
Kockens tips!

Denna rätt ingår i Rent a Chefs höstmeny 2006. Menyse samarbetar med Rent a Chef, som hyr ut professionella kockar till företag och privatpersoner, som vill uppleva något extra i privat miljö.
Kommentar
Om oss