Sätt en kastrull med vatten på spisen. Hacka choklad och lägg i en bunke. Smält över vattenbadet.
Vispa grädde lätt tillsammans med florsocker.
Blanda ner äggulor i den smälta chokladsmeten. Blanda sedan ner choklad och äggsmeten i grädden. Rör om försiktigt. Ställ in i kylen. Låt stå minst en timme innan servering.
Skala och tärna äpplen. Smält socker. Låt det karamelliseras i en stekpanna. Lägg i äppeltärningarna. Pressa i citron. Koka upp. Koka försiktigt tills sockret löst sig. Drag åt sidan och låt svalna.
Skeda upp chokladmoussen och servera med äpplena. Hyvla över lite choklad.
Chokladiga krämiga efterrätter brukar ge fina smakupplevelser. Rätterna är som regel kaloririka och mäktiga varför små portioner ofta är till fördel. Passar bäst efter lättare huvudrätter.LÄS MER