Chokladmousse med karamelliserat äpple

Chokladmousse med karamelliserat äpple

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 200 gram

      Mörk choklad
    • 6 dl

      Vispgrädde
    • 3 msk

      Florsocker
    • 3 styck

      Äggula
    • 2 styck

      Äpple
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Sätt en kastrull med vatten på spisen. Hacka choklad och lägg i en bunke. Smält över vattenbadet.

    2. Vispa grädde lätt tillsammans med florsocker.

    3. Blanda ner äggulor i den smälta chokladsmeten. Blanda sedan ner choklad och äggsmeten i grädden. Rör om försiktigt. Ställ in i kylen. Låt stå minst en timme innan servering.

    4. Skala och tärna äpplen. Smält socker. Låt det karamelliseras i en stekpanna. Lägg i äppeltärningarna. Pressa i citron. Koka upp. Koka försiktigt tills sockret löst sig. Drag åt sidan och låt svalna.

    5. Skeda upp chokladmoussen och servera med äpplena. Hyvla över lite choklad.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Chokladiga krämiga efterrätter brukar ge fina smakupplevelser. Rätterna är som regel kaloririka och mäktiga varför små portioner ofta är till fördel. Passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kommentar
Om oss