Karamelliserad saffransgröt

Karamelliserad saffransgröt

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 1 h 30 min )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal portioner

    • 750 gram

      Risgrynsgröt (färdig)
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 4 msk

      Strösocker
    • 0.50 styck

      Vaniljstång
    • 4 msk

      Råsocker
    • 1 dl

      Sötmandel
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    •  

      Portionsformar
    •  

      Brännare
  • Gör så här:
    1. Tillredning risgrynsgröt se "PASSAR TILL". Tillaga gröten och låt den svalna (1,5 tim).
       
    2. Lägg mandel i kokande vatten någon minut. Ta ur och låt dem svalna. Kläm bort skalet genom att pressa mandeln mellan fingrarna.
       
    3. Blanda kall gröt, saffran, socker och urskrapade vaniljfrön. Lägg gröten i portionsformar. Strö över råsocker och karamellisera (bränn) med en liten brännare.
       
    4. Rosta mandlarna i en torr och varm stekpanna. Vänd dem i salt. Grovhacka mandlarna. Garnera saffransgröten med mandlarna.

KOCK: Markus AujalayMarkus Aujalay

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Risgrynsgröt

Risgrynsgröt

  • 1 h
  • 14 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Kommentar
Liknande recept
8 votings
Karamelliserade popcorn
Om oss