KantarellstuvningBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kantarellstuvning

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kantareller (färska)
    • 3 dl

      Mellangrädde
    • 1 msk

      Svampfond (konc)
    • 3 msk

      Persilja (finhackad)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillval:
    •  

      Matlagningsmjöl
  • Gör så här:
    1. Rensa svamp, men skölj den inte.
      Finhacka persilja.

    2. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek svampen torr utan matfett i några minuter.

      Tillsätt matfett (smör) och stek ytterligare några minuter tills svampen fått färg.

    3. Tillsätt grädde, fond och 2/3-delar av persiljan. Låt småkoka 5 min tills stuvningen blivit lagom tjock.
      Smaka av med salt och peppar.

      Önskas tjockare stuvning, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka i 3 minuter.

    4. Garnera med persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR T.EX. TILL

Rostbiff - grundrecept oxstek

Rostbiff - grundrecept oxstek

  • 2 h 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Kantarellstuvning passar till allehanda kötträtter framförallt till vilt, men är också gott på smörgås.

Kommentar
Om oss