Kantarellomelett med rostade pinjenötterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kantarellomelett med rostade pinjenötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 50 gram

      Pinjenötter
    • 100 gram

      Kantareller (färska)
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 6 styck

      Ägg
    • 2 kvist

      Timjan (färsk)
    • 50 gram

      Parmesanost
    •  

      Salt & peppar
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
  • Gör så här:
    1. Rosta (stek) pinjenötterna i halvhet panna utan matfett tills de fått lite färg.
      Lägg åt sidan.
       
    2. Rensa svamp och skär i mindre bitar.
      Skala och finhacka röd- och vitlök.
       
    3. Hetta upp en panna utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt lite olivolja och löken. Fräs detta någon minut utan att bränna.
       
    4. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop dem med en gaffel. Salta och peppra.
      Häll äggvispet i pannan över svampen.
      Sänk värmen något. Rör lätt med en trägaffel i smeten så att smeten rinner ner och blir fast.
       
    5. Strö över timjan och riv parmesan över.
      Toppa med rostade pinjenötter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss