Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisojaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 3 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 100 gram

      Cashewnötter (osaltade)
    • 1 msk

      Furikakekrydda
    •  

      Tamarisoja
  • Gör så här:
    1. Hetta upp en stekpanna och stek nötterna ett par minuter i tamarisoja. Rör om.

    2. Häll över på hushållspapper och låt rinna av. Blanda nötterna med furikakekrydda eller med annan god kryddblandning.


      Kommentar:
      En enklare variant är att hoppa över stekning i tamarisoja och bara krydda nötterna med furikaki e.d.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Kryddade caschewnötter passar såväl till kött som fisk. Tänk i så fall på att furikake är salt och kryddstark, så att du inte kryddar övrig mat för mycket.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Inlagd japansk ingefära (gari)
Om oss