Jambon de Persil - skinka i sherrygeléBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Jambon de Persil - skinka i sherrygelé

  • 0 voting
    0Recension
    • ( + 10 h )

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Kokt skinka (i bit)
    • 4 styck

      Gelatinblad
    • 2 kruka

      Persilja
    • 5 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Kalvfond (konc)
    • 5 cl

      Sherry (torr)
  • Gör så här:
    1. Förbered: Finhacka persilja.
      Lägg gelatinblad 5 minuter i kallt vatten.
      Skär skinkan i bitar.
       
    2. Gelatin: Värm vatten+fond+sherry tills fingevarmt (37ºC). Tillsätt gelatinblad och rör om tills gelatinet smält helt och hållet.

      Blanda ner rikligt med hackad persilja.
       
    3. Skinka: Lägg skinkan i en skål/bunke och häll på gelatinblandningen.

      Sätt i kylskåp (över natt), tills den stelnat.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Pressad potatis

Pressad potatis

  • 25 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är ofta salta. Mittdelskött som filé och kotlett utan fettkant eller bakdelskött som skinka och lår är magert kött. Köttet kan vara rimmat, salt från början som för kassler, eller så saltar   LÄS MER
Kockens tips!

Jambon de Persil är klassiskt franskt recept på rester av skinka. Passar som ensamrätt med kokt potatis och gurka eller inlagda rödbetor, på smörgåsbordet eller som smörgåspålägg.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Senapsgriljera skinka
0 voting
Lufttorkad skinka

Lufttorkad skinka

5 minEnkelt

Om oss