Ingefärsbakad sej med sötsyrlig blomkålBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ingefärsbakad sej med sötsyrlig blomkål

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Sej (filé)
    • 250 gram

      Spenatblad (färsk)
    • 3 styck

      Tomater
    • 4 cm

      Ingefära (färsk)
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 2 msk

      Olivolja
    •  

      Salt
    •  

      Dill till garnering
    • Tillbehör:
    • 1 huvud

      Blomkål
    • 150 gram

      Spetskål
    • 70 gram

      Mangold (röd)
    • 150 gram

      Tranbär (torrfrysta)
    • 2 msk

      Tamarisoja
    • 1 styck

      Citron
    • 0.50 dl

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Skala och finhacka ingefära. Mixa ingefära, tomat, sambal oelek och salt med stavmixer.

    3. Ringla olivolja i en ungssäker form. Täck botten med spenat. Lägg på fisken och bred över tomatröran.

    4. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.

    5. Tillbehör: Ansa och dela blomkålen till buketter. Strimla spetskålen.

    6. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i blomkål och stek några minuter till gyllenbrun.

    7. Tillsätt spetskål, tranbär, spenat, mangold, tamarisoja, saften av citron, salt och peppar. Vänd hastigt några gånger.

    8. Ta ut fisken och garnera med dill. Servera tillsammans med blomkålssalladen.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ingefärsbakad sej
Om oss