Indisk kycklinggryta med ris

Indisk kycklinggryta med ris

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 1 styck

      Gul lök
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 6 cm

      Ingefära
    • 2 styck

      Chilifrukt (grön)
    • 4 dl

      Kokosmjölk
    • 0.50 dl

      Yoghurt (grekisk)
    • 3 msk

      Tomatpuré
    • 1 tsk

      Kardemumma (grovmald)
    • 2 tsk

      Spiskummin (mald)
    • 1 tsk

      Kryddnejlika
    • 3 tsk

      Curry
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    • 2 msk

      Solrosolja
    •  

      Salt & svartpeppar
    • 3 dl

      Ris
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära. Halvera chili, skrapa ut kärnorna och skiva tunt. Tärna kyckling.

    2. Koka ris enligt anvisning på paketet.

    3. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili på medelvärme. Tillsätt kyckling, kardemumma, spiskummin, nejlikor och curry. Stek tills det har fått färg.

    4. Tillsätt kokosmjölk och yoghurt. Koka cirka 15 minuter.

    5. Hacka koriander. Tillsätt i grytan. Salta och peppra. Lägg upp och servera med ris.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Det finns olika sorters curry att köpa. Vi har valt och rekommenderar en starkare sort, tex. madras.

Kommentar
Liknande recept
Om oss