Hyvlade rotfrukterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hyvlade rotfrukter

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Rotfrukter
    •  

      t.ex.
    •  

      Sötpotatis
    •  

      Palsternacka
    •  

      Rotselleri
    •  

      Kålrot
    •  

      Morot
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och hyvla rotsakerna i långa tunna skivor med potatisskalare eller osthyvel. Finhacka persilja.

    2. Hetta upp matfett (smör) i stekpanna på medelhög värme och stek (cirka 1 minut) rotsakerna i omgångar. Salta lätt.

    3. Lägg tillbaka alla rotsakerna i pannan och låt det bli varmt.

    4. Lägg upp och garnera med hackad persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Antilopfilé med hyvlade rotfrukter

Antilopfilé med hyvlade rotfrukter

  • 40 min
  • 16 Ingredienser
  • Avancerat
Kockens tips!

Passar till det mesta, men bäst till kötträtter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokta rotfrukter

Kokta rotfrukter

20 minEnkelt

Om oss