Vit sparris med hollandaise (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vit sparris med hollandaise (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 2 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 24 styck

      Vit sparris (färsk)
    • 6 dl

      Hollandaisesås
  • Gör så här:
    1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull på medelvärme. Skala sparrisen med en potatisskalare. Skär bort nedersta delen om den är hård.

    2. Låt sparrisen koka i ca 10 minuter (kanske mer) beroende på hur färsk och tjock sparrisen är.

    3. Värm färdigköpt hollandaisesås så länge, eller tillaga hemmagjord enligt separat recept.

    4. Testa om sparrisen är klar genom att lyfta upp en sparris med gaffel instucken i bakändan och håll den vågrätt. Om sparrisen böjer sig lätt är de klara.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alternativ

Rört smör

Rört smör

  • 5 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Sallad är i sin natur besk och vissa sorter är speciellt beska t.ex. endive (se Varufakta Besk sallad). Beska kan skapa problem ihop med dryck, främst vin, men mildras av fett och syra som i en dressing. En kraftfull, fettrik anrättning dämpar också beskan. Äve  LÄS MER
Kockens tips!

Vit sparris är en ypperlig delikatess. Välj om möjligt sparris av samma längd och tjocklek. Tjockare är finare i detta fall.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Färsk vit sparris

Färsk vit sparris

20 minEnkelt

0 voting
Hollandaise (smörsås)
Om oss