Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette

Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Hjortrostbiff
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 4 st liten

      Morot
    • 4 st liten

      Palsternacka
    • 400 gram

      Rotselleri
    • 1 dl

      Matolja
    • 1 tsk

      Senapsfrön (gula)
    • 2 dl

      Apelsinjuice (färsk)
    • 1 msk

      Kalvfond (konc)
    • 1 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Rödvinsvinäger
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100°C. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta kött. Stek runt om. Tag upp och peppra det.

    2. Stick i en termometer. Sätt in i ugnen. Innertemperaturen ska vara 57°C när det är klart.

    3. Skala rotsaker. Dela eventuellt morötter och palsternackor om de är ojämna i storlek. Skär rotselleri i stavar.

    4. Hetta upp en stekpanna. Häll i olja och senapsfrö. När fröna börjar ”poppa” läggs rotsakerna i och ges lite färg. Häll i juice, vatten, kalvfond och vinäger. Koka ihop tills rotsakerna känns mjuka.

    5. Skiva upp rostbiffen. Smaka av vinaigretten med salt och peppar. Servera.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Nötbog i lergryta med rotsaker
Om oss