Hjärtliga våfflor med gravlax (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hjärtliga våfflor med gravlax (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 10 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal hjärtan

    • 2 styck

      Våffla (färdiggräddad)
    • 5 skiva

      Lax (gravad)
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      Avokado
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 2 msk

      Olivolja
    • 10 styck

      Oliver (svarta)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Tillaga våfflor enligt separat recept. Våfflor med jäst rekommenderas. Dela våfflorna i hjärtan.

    2. Dela laxen i portionsbitar. Skala och finhacka rödlök. Skala och kärna ur avokado. Skär tunna skivor.

    3. Fördela lax, rödlök och avokado på våfflorna. Lägg på en klick crème fraiche. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Garnera med oliver.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Recept våfflor

Våfflor med jäst

Våfflor med jäst

  • 30 min
  • 9 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Våfflor med jäst tar längre tid att tillaga, men är frasiga även efter att de kallnat.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hjärtliga våfflor med gravlax
Om oss