Hickorygrillade kycklingfiléer med bön och mangosallad

Hickorygrillade kycklingfiléer med bön och mangosallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé (Kronfågel)
    • 2 msk

      Hickorykrydda
    • 500 gram

      Spenatblad (färsk)
    • 4 styck

      Salladslök
    • 5 dl

      Bönor burk (sköljda)
    • 1 styck

      Mango
    • 0.50 dl

      Rapsolja
    • 1.50 tsk

      Vitvinsvinäger
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 tsk

      Chilifrukt (röd, hackad)
    • 0.30 msk

      Koriander (färskhackad)
  • Gör så här:
    1. Strimla salladslök. Skala mango och skär i klyftor. Fördela spenatblad, salladslök och bönor på ett stort fat. Toppa med mangoklyftor.
    2. Finhacka vitlök, koriander och chili. Blanda samman ingredienserna till dressingen. Droppa över före servering.
    3. Tänd grillen. Gnid in kyckling med hickorykrydda. När du har en bra grillglöd: Grilla kycklingen cirka 6 minuter på varje sida. Servera kycklingen till salladen. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.  LÄS MER
Kockens tips!

Hickerykrydda kan vara svår att få tag på. Den går att ersätta med annan rökig krydda.
Kommentar
Om oss