Hel majskyckling persilladeBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hel majskyckling persillade

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 styck

      Majskyckling (hel)
    • 1 msk

      Rosmarin
    •  

      Salt
    • Aromsmör:
    • 75 gram

      Smör
    • 2 tsk

      Persilladekrydda
    •  

      eller
    • 3 kvist

      Persilja
    • 1.50 klyfta

      Vitlök
    • 1.50 st liten

      Schalottenlök
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    • 200 gram

      Grönsallad
    • 1 msk

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 190ºC.

    2. Aromsmör: Finns tillgång till persillade-krydda, används denna till aromsmör.
      Eller: Finhacka persilja, vitlök och lök.
      Blanda med smör och tillsätt lite salt.

    3. Kyckling: Lossa försiktigt skinnet på kycklingens bröst med fingar och handen. Tryck in kryddsmör mellan skinn och kött.  Krydda ovanpå med hackad rosmarin.

    4. Sätt in i ugn i ca 1 tim (stektemp. 70°C).
      För knaprig yta: använd grillen 5-10 min.
      Ta ut ur ugnen och låt vila 10 minuter.

    5. Ris: Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackning, i cirka 20 minuter tills vattnet kokat in.

    6. Sallad: Skölj och riv sallaten i bitar. Tillsätt lite olivolja. Krydda lätt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kockens tips!

Majskyckling är uppfödd på majs och anses extra god. Naturligtvis kan man använda vanlig kyckling till detta recept.

Kommentar
Liknande recept
Om oss