Havspenne med parmaskinkaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Havspenne med parmaskinka

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 6 dl

      Penne rigate (rörpasta)
    • 4 skiva

      Parmaskinka (rökt)
    • 400 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 100 gram

      Räkor (rensade)
    • 12 styck

      Cocktailtomater
    • 2 msk

      Tomatpuré
    • 4 msk

      Parmesan (nyriven)
    • 1 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 2 dl

      Crème fraiche
    •  

      Timjan (färsk)
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.

    2. Bräck (stek hastigt) skinkan i lite matfett i en panna på medelhög värme.

    3. Ta bort skinn från laxen och skär den i portionsbitar. Stek laxen hastigt i lite matfett cirka 3 minuter på var sida. Ta av pannan från plattan.

    4. Skala räkor. Halvera tomater. Riv ost.

    5. Häll av pastavattnet i durkslag. Lägg tillbaka i kastrullen. Vänd ner ost, tomater och puré. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

    6. Lägg upp pastan i tallrikar. Lägg på lax och skinka. Toppa med en klick crème fraiche. Garnera med timjan.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är sällan magra och syrliga, utan vanligtvis smakrika. Risrätter vanligen smakrika eller kryddiga. Ofta förekommer söta och kryddiga smaker liksom sälta. Är syrligheten emellertid den utmärkande smaken räknas rätten till denn  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss