Havsbondens soppa (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Havsbondens soppa (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 msk

      Hummerfond (konc)
    • 4 msk

      Smör
    • 1 krm

      Kajennpepparpulver
    • 2 krm

      Paprikapulver
    • 1 msk

      Worcestershiresås
    • 15 styck

      Ostron
    • 7 dl

      Vispgrädde
    • 3 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 3 msk

      Chilisås
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 4 skiva

      Vitt matbröd
  • Gör så här:
    1. Värm en stor kastrull till medellåg värme.
      Lägg i hummerfond, smör, kajennpeppar paprikapulver och worcestershiresås.
      Vispa samman.

    2. Lägg i ostronen. Vänta ca 20 sekunder och tillsätt sedan grädde, vin och chilisås i kastrullen. Låt soppan bli varm (koka ej). Smaka av med salt om det behövs.

    3. Rosta brödskivorna. Fiska upp ostron ur soppan och lägg på brödskivorna, som läggs i soppan eller vid sidan om.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga skaldjursrätter är ofta klart kraftfulla, kaloririka kompositioner. Exempel på detta är t.ex. Kungskrabba i svartpepparsås och wokade tigerräkor. Kryddigheten i kombination med kraftfullheten ställer krav på kryddiga, smakrika och kraftfull  LÄS MER
Kockens tips!

Ostron odlas kommersiellt och ostronodlare kallar sig träffande för "havets bönder".  Odlingarna som kallas för parker, ligger på grunt vatten i skyddade områden. Så t.ex. i Frankrikes största odlingsområde Arcachon, som är en stor havsvik. Läs mer: Ostron

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Havsbondens soppa

Havsbondens soppa

20 minEnkelt

0 voting
Vegetarisk irländsk soppa
Om oss