Halstrad råbiff (vickning)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Halstrad råbiff (vickning)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 20 min )

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal 100-grams

    • 600 gram

      Nötfärs
    • 1 styck

      Lök (gul el. röd)
    • 2 styck

      Rödbetor (inlagda)
    • 1.50 msk

      Kapris
    • 2 styck

      Ägg
    •  

      Salt & svartpeppar
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:


    Tillaga i förväg:

    1. Skala och hacka lök. Hacka rödbetor.

    2. Blanda alla ingredienser utom persilja i en skål. Salta och peppra. Låt gärna vila en stund. Forma biffar. Ställ kallt.


    20 minuter före servering:

    1. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Halstra/stek dem cirka 2 minuter på var sida.

    2. Lägg upp och garnera med persilja.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Biffarna skall vara lätt råa innuti. Vill man ha genomstekt kött bör man steka dem i matfett i cirka 3 minuter på var sida.

Var noga med hygienen vid förberedelsen. Rått kött är bakteriekänsligt. Håll köttet kallt och förbered inte allt för lång tid innan festen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Halstrad råbiff

Halstrad råbiff

25 minEnkelt

0 voting
Råbiff på macka (vickning)
Om oss