Halstrad råbiffBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Halstrad råbiff

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Nötfärs
    • 1 styck

      Lök (gul el. röd)
    • 2 styck

      Rödbetor (inlagda)
    • 1.50 msk

      Kapris
    • 2 styck

      Ägg
    •  

      Salt & svartpeppar
    •  

      Persilja till garnering
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    • 1 msk

      Smör
    • 1 dl

      Mjölk
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatisen mjuk.

    2. Skala och hacka lök.
      Hacka rödbetor.
      Blanda alla ingredienser utom persilja i en skål. Salta och peppra.
      Låt gärna vila en stund.

    3. Hetta upp en stekpanna medelhög värme. Forma biffar och halstra dem cirka 2 minuter på var sida.

    4. Häll av potatisvattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk-smör till lagom konsistens. Smaka av med salt.

    5. Lägg upp och garnera med persilja.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Biffarna skall vara lätt råa innuti. Vill man ha genomstekt kött bör man steka dem i matfett i cirka 3 minuter på var sida.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Halstrad råbiff (vickning)
0 voting
Halstrad lövbiff

Halstrad lövbiff

35 minEnkelt

Om oss