5 min( + 10 min )
8 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
300 gram
Nötfärs4 skiva
Kavring0.50 styck
Rödlök3 msk
Kapris4 styck
Ägg (gula)Salt & peppar
Worcestershiresås
Tabascosås
Förbered i förväg:
10 minuter före servering:
KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Säg till i butiken att mala nötkött till råbiff. Köttet skall vara purfärskt och malt av ytter- eller innanlår.
Allra bäst är att bre på köttet före servering, men det tar tid från värdskapet. På vitt eller hårt bröd är smör på brödet nödvändigt för att inte få en "soggig macka".
Var noga med hygienen vid förberedelsen. Rått kött är bakteriekänsligt. Håll köttet kallt och förbered inte allt för lång tid innan festen.
Används äggskal, som på bilden, skall ytterskalet vara rengjort av hygieniska skäl och inte sättas på smörgåsen förrän det är serveringsdax. Bäst är att inte använda skalet.