Gurkostmousse (buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gurkostmousse (buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min( + 2 h )

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Skivor (20/sats)

    • 1 styck

      Gurka
    • 375 gram

      Färskost
    • 5 styck

      Gelatinblad
    • 2 msk

      Citronjuice
    • 2 dl

      Vatten
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 0.50 klyfta

      Vitlök
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Riv gurkan fint (spara 3-4 skivor till dekoration). Salta gurkan och låt vattnet rinna av i durkslag i cirka 40 minuter. Pressa ur den sista vätskan och torka med hushållspapper.

    2. Lägg gelatin i ljummet vatten och låt det lösa sig.

    3. Blanda alla ingredienser.

    4. Smörj en avlång brödform med olivolja och häll i gurkröran. Låt stå kallt i minst 2 timmar.

    5. Ta försiktigt ut moussen ur formen och dekorera med gurkskivor.

    6. Servera gärna moussen tillsammans med ett gott bröd.

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gurkostmousse (plockmat)

Gurkostmousse (plockmat)

1 h 15 minEnkelt

0 voting
Gurkostmousse (lätt måltid)
Om oss