Grön ärtsoppa med Champagne (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grön ärtsoppa med Champagne (förrätt)

  • 1 voting
    1Recension
    • 10 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Gröna ärter (frysta)
    • 7 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 2 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 40 cl

      Mousserande vin
    • Garneringsalternativ:
    •  

      Citronmeliss (färsk)
  • Gör så här:
    1. Låt vatten, fond, salt och peppar koka upp. Lägg i ärterna och koka dem på medel-värme i ca 3 min. Häll alltsammans i en matberedare och mixa till en slät soppa.

    2. Häll upp ärtsoppan i djupa tallrikar och häll på knappt 1 dl mousserat vitt vin eller champagne i varje tallrik. Servera genast.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Rätterna är ofta gränsfall till att klassas som neutrala eller smakrika.  LÄS MER
Kockens tips!

Denna enkla ärtsoppa serverades som frukost på restaurangen Pea Soup Andersen i Solvang, som är en dansk by utanför Los Angeles.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Smakrik grön ärtsoppa
Om oss