Grillade revben med rökt paprika, rödbetsdip

Grillade revben med rökt paprika, rödbetsdip

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 kilo

      Revbensspjäll (tunna)
    • 2 msk

      Soja (kinesisk)
    • 0.50 dl

      Chilisås
    • 2 tsk

      Rökt paprikapulver
    • 0.75 dl

      Honung (flytande)
    •  

      Salt & peppar
    • Dipsås:
    • 2 styck

      Rödbetor (inlagda)
    • 1 tsk

      Dijonsenap
    • 1 msk

      Rödvinsvinäger
    • 1 dl

      Rapsolja
    • 0.50 dl

      Majonnäs
  • Gör så här:
    1. Blanda alla ingredienserna och pensla på revbensspjället.
    2. Mixa rödbetorna med dijonsenap och tillsätt rapsoljan lite i taget. Vänd ner majonnäs, rödvinsvinäger och smaka av med salt och peppar.
    3. Grilla revbenen över indirekt värme cirka 20 minuter. Servera med kokt eller grillad majs och potatis tillsammans med dippen.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Mat att äta med fingrarna, trä potatisen på spett och dippa i rödbetsröran.
Kommentar
Om oss