1 h 30 min
15 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
600 gram
Ryggbiff1 styck
Paprika (röd/gul/orange)1 kilo
Blandade rotfrukter2 klyfta
Vitlök0.50 kruka
Timjan (färsk)150 gram
Ingefära (inlagd)Olivolja
Salt & peppar
Mixer, food processor
1 msk
Tomatpuré0.50 dl
Espresso/starkt kaffe2 msk
Soja (japansk)0.50 dl
Vatten1 msk
Kalvfond (konc)1 styck
Kanelstång (10cm)Uppläggning: Lägg rotsakerna högst upp på tallriken. Skär biffen diagonalt i två bitar så att man ser snittytan. Lägg dem mot varandra och ringla såsen runt om köttet. Forma paprikacollien och placera bredvid köttet. Garnera med en timjankvist.
KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef
Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu
Meny à la Rent a Chef:
Skummig bönsoppa med whiskystekt ostronskivling samt friterad svartrot (förrätt)
Coulis är enligt fransk kokkonst en fond eller puré, dvs ett koncentrat av saft, bär, vilt, fågel, fisk, skaldjur, grönsaker e.d. Används t.ex. till sås och soppa. Coulis de tomates är passerade tomater, tjockflytande tomatsås.