Grillad biff med makaronipudding och dragoncrème fraiche

Grillad biff med makaronipudding och dragoncrème fraiche

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 skiva

      Ryggbiff
    • 350 gram

      Makaroner
    • 3 dl

      Mjölk
    • 2 dl

      Grädde
    • 4 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Borlottibönor (utan spad)
    • 4 styck

      Cocktailtomater
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 100 gram

      Mozzarella
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 0.50 kruka

      Dragon (färsk)
    • 1 tsk

      Vinäger
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150°C.

    2. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Häll i lite salt. Koka pastan däri.

    3. Dela tomater. Strimla purjolök. Blanda med pasta och bönor. Lägg i portionsskålar eller i en stor form. Riv mozzarella.

    4. Rör ihop ägg, mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll över pastablandningen. Toppa med mozzarella. Sätt in i ugnen tills den stannat, cirka 20 minuter.

    5. Hacka dragon. Blanda med creme fraiche och vinäger.

    6. Hetta upp en grillpanna. Grilla biff cirka 3 minuter på varje sida. Låt köttet vila i cirka 5 minuter innan det läggs upp.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
1 voting
Biff Special (Biff Greta)
Om oss