Grapefruktsrisotto med myntasmak (tillbehör)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grapefruktsrisotto med myntasmak (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 dl

      Arborioris
    • 4 msk

      Smör
    • 1 liter

      Vatten
    • 3 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 2 msk

      Olivolja
    • 0.50 dl

      Mynta (färskhackad)
    • 1 dl

      Basilika
    • 1 dl

      Persilja
    • 0.50 dl

      Parmesan (nyriven)
    • 4 styck

      Grapefrukt
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Ger ca 3 dl/port.
  • Gör så här:
    1. Hetta upp smör i en kastrull. Tillsätt ris och fräs det några minuter på medel­värme under omrörning.

    2. Tillsätt vatten+fond, lite i taget tills all vätska kokat in (det tar cirka 20 minuter).

    3. Mixa olja, mynta, persilja, och basilika i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

    4. Riv parmesan. Blanda ost och mixet med riset. 

    5. Skär en stjärna på toppen. Gröp ur fruktköttet och pressa ur juicen. Häll juicen över riset.

    6. Fyll skalen med risotton.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pepparrotsyoghurt (tillbehör)
0 voting
Rättiksslaw (tillbehör)
Om oss