Gösfilé med remouladesåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gösfilé med remouladesås

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Gösfilé
    •  

      el. annan vitfisk
    • 2 msk

      Citronjuice
    • 1 tsk

      Salt
    • Tillbehör:
    • 4 dl

      Remouladsås
    • 1 msk

      Gräslök (hackad)
    •  

      el. persilja
    • 800 gram

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis. Finhacka gräslök.

    2. Häll i vatten, lagom för att täcka fisken, citronsaft och salt i en kastrull. Koka upp.

    3. Sänk till låg värme och lägg i gösfileérna och låt dem sjuda i 3-5 minuter, tills fisken är precis genomvit.

    4. Lägg upp och garnera med gräslök eller persilja.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron används ofta till fiskrätter vilket ger syrlig smak. Ett annat sätt att skapa syrlighet är genom inläggning eller kokning av fisk i ättika. Ett sådant exempel är inkokt lax som marinerats i ättikslag. Syrligheten förstärks om inlagd ättiksgurka serveras till rätten. Generellt är dock syrlighe  LÄS MER
Kockens tips!

Ibland när man köper gösfilé kan det komma med tillhörande fiskrom. Denna kan stekas och ätas till som en delikatess. Det bruna på bilden är rom.

Kommentar
Om oss