Glögginkokt lax (buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Glögginkokt lax (buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 min( + 1 h )

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal buffébitar

    • 800 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 3 dl

      Glögg (alkoholfri)
    • 1 liter

      Vatten
    • 1 dl

      Ättikssprit (12%)
    • 4 blad

      Lagerblad
    • 2 msk

      Salt
    •  

      Grönkål (färsk)
  • Gör så här:
    1. Lägg alla ingredienserna utom lax i en kastrull. Koka upp.
       
    2. Lägg i laxen. Dra kastrullen åt sidan. Låt laxen ligga i lagen i minst 1 timme.
       
    3. Lägg upp laxen på en grönkålsbädd.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fiskrätter är sällan sötaktiga, men det förekommer. Sås eller tillbehör kan vara söta som t.ex. i rätten Laxbullar med karamelliserade svartrötter. Sötsyrlig lingonsylt förekommer ibland som tillbehör t.ex. till stekt strömming.   LÄS MER
Kockens tips!

Dubblera mängden om den skall serveras som huvudrätt. Gräddstuvad grönkål och kokt potatis passar till.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Glögginkokt lax

Glögginkokt lax

5 minEnkelt

0 voting
Gingravad lax (buffé)
Om oss