Gingravad lax (buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gingravad lax (buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 12 h )

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Bufféortioner

    • 1.20 kilo

      Laxfilé (färsk)
    • 20 korn

      Vitpeppar (hel)
    • 0.50 knippe

      Dill
    • 0.50 dl

      Salt
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 4 cl

      Gin
  • Gör så här:
    1. Blanda socker och salt. Finhacka dill. Stöt vitpeppar. Blanda alltihop.

    2. Strö blandningen över laxen. Låt stå kallt i 12 timmar eller över natten.

    3. Lägg laxen i plastpåse. Slå på gin. Låt stå kallt 30 minuter. Skiva upp.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gingravad lax

Gingravad lax

15 minMedel

0 voting
Glögginkokt lax (buffé)
Om oss