Ginanka med pinjenötter i honungssåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ginanka med pinjenötter i honungssås

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 styck

      Ankbröst (med skinn)
    • 5 cl

      Gin
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 1.50 msk

      Oxfond (konc.)
    • 2 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Honung
    • 25 gram

      Pinjenötter
    • 1 tsk

      Maizena
    • Tillbehör:
    • 8 styck

      Potatis
    • 50 gram

      Smör
    • 1 msk

      Ströbröd
  • Gör så här:
    1. Hasselbackspotatis: Tillaga enligt separat recept. Tidsåtgång cirka 1 timme. 

    2. Anka: Salta och peppra ankbrösten. Stek ankans fettsida på medelhög värme i panna utan matfett i cirka 10-15 minuter.

    3. Sänk värmen något och vänd köttet. Häll på gin (varning för fettstänk) och lägg på ett lock ett par minuter, så att köttet tar smak. Stek i 5-10 minuter till innertemp. 63°C. Ta ur köttet och låt vila 5-10 minuter.

    4. Sås: Häll bort fettet ur pannan och tillsätt sås­ingredienserna. Låt småkoka i 3 minuter. 

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till fågel serveras gärna en söt eller sötsyrlig sås, i synnerhet om det är en smakrikare fågel som gås, anka, eller vildfågel. Det utmärkande med sås eller tillbehör är att sötman är framträdande.  LÄS MER
Kockens tips!

Gin till ankan ger enbärssmak.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Honungssås med senapssmak
Om oss