Fusilli spinaci - spenatpasta med fetaost Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fusilli spinaci - spenatpasta med fetaost

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Spiralpasta (fusilli)
    • 1 st stor

      Rödlök
    • 200 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 200 gram

      Fetaost (i kuber)
    • 12 styck

      Oliver (svarta)
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Tillbehör:
    •  

      Vitt matbröd
  • Gör så här:
    1. Skölj spenaten. Skala och skiva lök. Tärna fetaost om färsk.

    2. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka i kastrull och håll den varm.

    3. Hetta under tiden upp olja i stor stekpanna. Fräs löken mjuk på medelvärme ca 5 minuter. Tillsätt spenat. Salta och peppra.

    4. Lägg upp pastan på tallrik, strö över fetaost och tillsätt oliver.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är sällan magra och syrliga, utan vanligtvis smakrika. Risrätter vanligen smakrika eller kryddiga. Ofta förekommer söta och kryddiga smaker liksom sälta. Är syrligheten emellertid den utmärkande smaken räknas rätten till denna gru  LÄS MER
Kockens tips!

Babyspenat, dvs primörblad, har fin mild och fyllig smak och passar bättre än fullvuxen spenat. Djupfryst spenat passar inte till denna rätt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fusilli spinaci - spenatpasta
Om oss