Frittata - italiensk grönsaksomelettBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Frittata - italiensk grönsaksomelett

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 0.50 styck

      Squash
    • 8 styck

      Ägg
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 1 krm

      Svartpeppar
    • 12 skiva

      Parmesanost
    • 12 blad

      Basilika
    •  

      Olivolja till stekning
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150ºC.
       
    2. Ansa, rensa paprika och squash. Skär dem i strimlor eller skivor.
       
    3. Vispa upp ägg med en gaffel. Salta och peppra.
       
    4. Hetta upp olja i en panna på medelvärme. Fräs paprika och squash någon minut. Häll i hälften av äggvispet. Sänk värmen och låt steka i 2 minuter. Häll på resten av äggblandningen och låt steka i ytterligare 2 minuter.
       
    5. Lägg parmesanskivorna jämt fördelat över ytan på omeletten. Strö över basilikablad. Sätt in stekpannan högt upp i ugnen och laga i ca 8 minuter, tills osten har smält.
       
    6. Servera frittatan ljummen.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

 

 

 

För att göra italiensk frittata så behöver man en stekpanna som kan sättas in i ugnen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Italienskt påsklamm
0 voting
Italienska bröd
Om oss