Friterad potatis med rom (drinktilltugg)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Friterad potatis med rom (drinktilltugg)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3.50 liter

      Frityrolja
    • 12 st liten

      Potatis
    • 100 gram

      Fiskrom
    •  

      t.ex. forellrom
    • 1 dl

      Gräddfil
    •  

      Ger 3 stycken/portion
    •  

      Så friteras rotfrukter >
  • Gör så här:
    1. Värm upp oljan till 190 grader.
      Använd en elektrisk fritös. (Att värma olja i gryta är svårt och farligt och bör undvikas av ovana kockar).

    2. Skala potatisen och dela dem på mitten. Skär av en liten bit i ändarna så att de kan stå upprätt. Gröp ur dem med en tesked.
      Fritera dem ca 4 min så att de får fin färg.
      När de flyter upp till ytan är de klara (förutsatt att de inte fastnat i botten).

    3. Ta ur potatisen och låt rinna av på hushållspapper. Fyll dem med rom.
      Servera med gräddfil som tillbehör.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Frasvåfflor med rom
Om oss