Fransk omelett med konjak - QuerciniseBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fransk omelett med konjak - Quercinise

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal portioner

    • 4 styck

      Ägg
    • 0.50 msk

      Konjak/brandy
    • 6 styck

      Valnötskärnor
    • 50 gram

      Roquefort
    • 2 krm

      Salt
    •  

      Svartpeppar för smaksättn.
  • Gör så här:
    1. Vispa ägg och salt lätt med en gaffel. Tillsätt grovhackade nötter, ost, konjak och ett par varv med pepparkvarn.

    2. Hetta upp fett i stekpanna, häll i smeten. Stek på medellåg värme.

    3. Rör med gaffel i den stelnande smeten, så att all lös smet når botten. Grädda tills undersidan stelnat.

    4. Vänd omeletten med hjälp av en tallrik. Sänk till medellåg värme och grädda ytterligare ett par minuter, helst under lock.

    5. Lägg över på tallrik och servera genast. Servera gärna lite konjak, ost och nötter som tillbehör.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fransk omelett - grundrecept
0 voting
Omelett med mexikansk bönsalsa
Om oss